Brie היא גבינה צרפתית רכה בעלת 45%-60% שומן.

מוצאה של הברי ממחוז סן ומארן שבחבל איל-דה-פראנס (צפון-מרכז צרפת).  ה Brie היא גבינה בעלת פופולריות רבה וכתוצאה מכך, קיימים לה חיקויים רבים.
קיימים שני סוגי גבינת Brie הרשאים להיקרא “Brie” ברי דה מו (Brie de Meaux) וברי דה מלן (Brie de Melun).
גבינת ה Brie עשויה מחלב פרה.  הבשלתה אורכת בין 3  – 10 שבועות (תלוי היכן מיוצרת. במפעלים, הליך ההבשלה מהיר יותר ובבוטיקים, ההליך ארוך יותר).

Share Button