רכיבים:

לבלילה:

2 ביצים
1 כף סוכר
1 כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה, מומסת
1 כוס חלב
1 כוס קמח
¼ כפית מלח
מעט שמן, לטיגון

למלית:

500 גרם גבינה לבנה 5%
½2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
100 גרם צימוקים

אופן ההכנה:

המלית:

1.  מערבבים את כל חומרי המלית.  מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה לפחות.

הבלילה:

1. בקערת המיקסר מערבבים את הביצים, הסוכר, תמצית הווניל, החמאה המומסת והחלב לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד שאין בתערובת גושים כלל.
3. מחממים מעט שמן במחבת קטנה-בינונית. יוצקים מהבלילה למרכז המחבת ומניעים את המחבת בתנועה מעגלית כך שהבלילה תכסה את קוטר המחבת. מטגנים כשתי דקות, והופכים. מוציאים לצלחת, וממשיכים עם שאר הבלילה.

הרכבת המנה:

1. מורחים את הבלינצ’ס במלית (משאירים מעט שוליים). מגלגלים.
2. מסדרים את הבלינצ’ס בצלחות ההגשה, מעטרים מעל במעט אבקת סוכר ותותים חתוכים.

Share Button