הרכיבים מתאימים לכל סוגי הקיורטוש. חומרי הציפוי במתכון זה מותאמים לקיורטש המועדף על עורכי gvinot.co.il והוא קיורטוש קינמון.

כמובן קיימים סוגי קיורטוש נוספים כגון:  חלבה, שוקולד, וניל ועוד.

הכמויות במתכון זה מיועדות להכנת 4 גלילי קיורטוש.

רכיבים:

¾4 כוסות קמח ללא גלוטן (יש לשמור ½  כוס לסוף תהליך הלישה)
½1 כפות שמרים יבשים
1 שקיק אבקת סוכר
½ כפית שטוחה אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
3 חלמונים
½1 כוסות חלב וניל, פושר
¾ כוס מים פושרים
¾ חבילת חמאה רכה (75 גרם)
קורט מלח
מעט קורנפלור (לקימוח משטח העבודה)

לציפוי:

100 גרם סוכר חום
1 כפית קינמון טחון

למריחה:

200 גרם חמאה, מומסת

אופן ההכנה:

הכנת הגליל:

מקמחים היטב מערוך. מלפפים על גבי המערוך 4 שכבות של רדיד אלומיניום. מהדקים היטב (כך שלא יהיו באלומיניום קיפולים). בעדינות מוציאים את המערוך מהגליל.  יוצרים 4 גלילים.

העוגה:

  1. מחברים למיקסר את וו הלישה. לקערת המיקסר מוסיפים את הקמח (תזכרו ששומרים ½ כוס קמח בצד), את השמרים, אבקת האפייה, אבקת הסוכר, תמצית הווניל.
  2. יוצרים גומה במרכז ויוצקים את החלמונים, החלב והמים. מתחילים בערבול תוך האצה הדרגתית של מהירות הערבול. תוך כדי מוסיפים את החמאה והמלח. מעבדים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.
  3. מנמיכים את מהירות הערבול איטי ביותר ומוסיפים את ½  כוס הקמח הנותרת. ממשיכים בערבול עד שהבצק נעטף וכבר לא דביק כלפי חוץ.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח.
  5. מחממים תנור לחום גבוה של 235º.
  6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות בקורנפלור, אוטמים למניעת הדביקות ולשים לחילוץ כל בועות האוויר.
  7. מחלקים את הבצק  ל-16 כדורים קטנים (כל כדור בגודל ביצה XL).
  8. מרדדים כל כדור בצק לעלה דק מלבני, באורך מספיק לכיסוי קוטר הגליל ומשתמשים וחוזרים על הפעולה עם שלושה עלי בצק כאלו לכיסוי כל הגליל תוך הידוק החיבורים: הגליל מורכב מטלאי בצק המקיפים את קוטר הגליל.
  9. טובלים ומגלגלים את גליל הבצק בחמאה המומסת ומגלגלים בתערובת הסוכר החום והקינמון.  מסדרים את הגלילים מעל רשת שהונחה על תבנית מרופדת נייר אפייה
  10. אופים משך 12 דקות.  מוציאים מהתנור, מניחים מעט לצינון, שולפים את ה”צינורות” עליהם ליפפנו את הבצק ובתאבון.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Button