רכיבים:

2 כוסות גרגרי תירס (מהשקיות הקפואות, אבל יש להפשיר)
1 כף קטשופ
2 כפות שמן (מומלץ שמן קנולה)
¾ כוס קמח לבן ,(לכמות המדויקת יש להוריד מכמות הקמח שבכוס, כפית שטוחה)
1 כפית שטוחה מלח
½ כוס פירורי לחם

לציפוי:

1 כף טחינה גולמית
פירורי לחם

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את תנור האפייה לחום בינוני (180º).
2. לקערת הבלנדר מכניסים 1 כוס גרגירי תירס ומעבדים קלות.
3. מוסיפים את הגרגרים הטחונים לקערה בינונית ומוסיפים את יתרת הרכיבים.  מערבבים היטב בעזרת כף. (כשהתערובת מתאחדת, מערבבים בעזרת ידיים רטובות).
4. מרטיבים שוב את הידיים וצרים בעזרתם שניצלים מהתערובת.
5. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הנייר.
6. מוסיפים את פירורי הלחם לצלחת שטוחה ואת הטחינה הגולמית לצלחת נפרדת.
7. כל קציצה, טובלים קלות בטחינה ולאחר מכן בפירורי הלחם.
8. מניחים בתבנית את השניצלים ולוחצים עליהם מעט (על מנת שעובי השניצל יהיה דק יותר מאשר כדור ובצורת שניצל).
9. אופים במשך כ – 35 – 40 דקות.

 

Share Button