הכמויות מיועדות להכנת 4 יחידות חצ’פורי.

רכיבים:

500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
½ כף מלח
½ כפית פלפל לבן
½ כוס (120 מ”ל) חלב
½ כוס (120 מ”ל) מים
1 יוגורט טבעי 3% (200 מ”ל)
2 כפות שמן

 חלמון ביצה טרוף
 4 ביצים
למלית:

600 גרם גבינת סולגוני, מגוררת או מאחת מתערובות הגבינה הבאות (מגורר):
  •  300 גרם גבינת מוצרלה עם 300 גרם  גבינת פטה כבשים.
  •  300 גרם גבינת עמק עם 300 גרם גבינה בולגרית.
  • 200 גרם גבינת קוטג’ עם 200 גרם גבינה בולגרית ו- 200 גרם גבינת חמד.
אופן ההכנה:
הבצק:

1. מכניסים לקערה בינונית את הקמח, השמרים, הסוכר המלח והפלפל הלבן ומערבבים.
2. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה את המים, היוגורט, החלב והשמן ולשים עד שמתקבל בצק חלק. מכסים ושומרים במקרר למינימום שעה. (מומלץ לכמה שיותר זמן).
הרכבת המנה:

1. מחממים מראש את תנור האפייה לחום גבוה של 200º.
2. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה.
3. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. לוקחים חלק, מרדדים אותן למלבן בעובי ½ ס”מ, מעצבים אותו לסירה על ידי גלגול כלפי פנים של שני הצדדים הארוכים והצמדה הקצבות, ומעבירים אותן תבנית אפיה.
4. ממלאים את הסירות במלית בנדיבות, מברישים את שולי הבצק בחלמון ואופים למשך 20 – 23דקות, או עד שהבצק זהוב.
5. מוציאים את המאפים מהתנור, פותחים בלבה של כל סירה ביצה אחת, (אפשר לפזר עוד קצת גבינה מעל).
6. מחזירים לתנור לעוד 5 דקות, עד שהביצה מוכנה.

 

Share Button