רכיבים:
1 כוס אורז אדום
1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות
1 בצל, קלוף וקצוץ
מעט עלי זעתר יבשים
שמן קנולה, לטיגון
מעט שמן זית
מלח,פלפל שחור
מעט עירית קצוצה
אופן ההכנה:
- שופכים את האורז למסננת ושטופים היטב תחת מים זורמים.
- מוסיפים את האורז לסיר הבישול, מכסים במים עד לגובה האורז ומוסיפים כוס נוספת של מים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה ומבשלים במשך כ – 20 דקות, עד שהאורז מוכן.
- במחבת נפרדת מחממים את שמן הקנולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת קוביות הגזר, מערבבים היטב. מבשלים עד לריכוך הגזר.
- מוסיפים למחבת את הזעתר היבש, מתבלים במעט מלח ופלפל.
- מוסיפים את תכולת המחבת וסיר האורז ומערבבים היטב. יוצקים מעל מעט שמן זית משובח ואת העירית הקצוצה.