מדובר בתהליך פשוט למדי.
כל הנדרש מאיתנו הוא בסך הכל חיתול בד או חיתול כותנה, גביעי לבן, אשל ושמנת. מספר דקות פנויות ויומיים עד ארבעה ימים של סבלנות.
את תערובת הגבינות מכניסים לחיתול ותולים אותו על מנת שיסנן את הנוזלים וישאיר את הגבינה. כמובן תלוי איפה תולים את החיתול.
בעונת החורף, ניתן לתלות מעל לכיור או מעל קערה, בעונת הקיץ, מומלץ לשים בקערה ובמקרר.
רמת הרכות של הגבינה תלויה בפרק הזמן בו היא שהתה בחיתול. בפרק זמן קצר, הגבינה תהיה רכה וטעימה, בפרק זמן ארוך יותר, הגבינה תהיה קשה וטעימה ברמת קושי שאפשר לחתוך ממנה בסכין.