רכיבים:
ליטר יוגורט
1 כפית מלח
אופן הכנה:
- מערבבים בקערה ליטר יוגורט עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים כפית מלח ומערבבים עם מטרפה.
- שופכים את תכולת הקערה לתוך מסננת גדולה אשר מונחת עליה מטפחת/מגבת דקה. קושרים את ארבעת קצוות המטפחת ותולים מעל קערה עמוקה. (פעולה זאת נעשית על מנת לסנן ולהפריד את מי הגבינה מהגבינה. (ניתן לתלות גם במקרר על מנת להבטיח טריות).
- לאחר 24 שעות- מי הגבינה התנקזו, פותחים את המטפחת או את המגבת.
- מעצבים בצורה הרצויה, יוצקים מעל כמות נדיבה של שמן זית ומעט עלי זעתר טריים.