רכיבים:

חבילת בצק עלים מרודד (400 גרם)
רוטב פיצה  (לחץ כאן) או צנצנת קנויה
140 גרם טבעות זיתים (חצי קופסת שימורי זיתים)
2 כפיות אורגנו יבש
200 גרם גבינה צהובה מגורדת (ניתן גם לשלב עם מוצרלה)
מעט גבינת מוצרלה מגוררת (מומלץ אך לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחלקים את הבצק לשתי חתיכות שוות ומרדדים אותן על משטח מקומח לעובי של 40-60 ס”מ.
2.  מורחים באופן שווה את רוטב הפיצה,  מוסיפים את הזיתים,האורגנו והגבינה (במידה ובחרתם להוסיף גם מוצרלה, מוסיפים אותה) ומגלגלים כלפי חוץ.  (חשוב לגלגל את הבורקס בעדינות כדי לשמור על שלמותו).
3. חותכים את הגליל שנוצר לחתיכות של 1 – ½1 ס”מ כל חתיכה ומניחים כשהם שוכבים בתבנית האפייה.
4. מכניסים לתנור שחומם לחום בינוני (180º), אופים עד שהבורקסים מזהיבים.

Share Button