רכיבים:
1 ביצה
250 מ”ל חלב
150 מ”ל מים (במידה ורוצים שהבלינצ’סים יהיו דקים)
200 גרם קמח
1 כף סוכר
קורט מלח
1 כף שמן קנולה
אופן ההכנה:
- מכניסים את הרכיבים לקערת המערבל. מערבלים עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
- מחממים מחבת מיוחדת לבלינצ’ס ומשמנים ב – ½ כפית שמן. (במהלך הכנת הבלינצ’סים, יש לוודא כי המחבת משומנת מספיק, במידת הצורך משמנים עוד).
- יוצקים ½ מצקת מרק ומסובבים את המחבת (שהבלילה תכסה את כל המחבת).
- כאשר שולי הבלינצ’ס מתקשים מעט, הופכים לצידו השני.
- הבלינצ’ס חייב להיות מאוד דקיק, בערך כ 2 מ”מ עובי.
- מניחים את החביתיות אחת על השנייה עד לסיומה של הבלילה.