רכיבים:
½ ק”ג חצילים, מאורכים
250 גרם גבינת מוצרלה
עלי בזיליקום מ-2 גבעולים
שמן זית לטיגון
½ כוס גבינת פרמזן, מגוררת
מלח ופלפל שחור
½1 כוסות, עגבניות טריות, מרוסקות
אופן ההכנה:
- חותכים את החצילים לפרוסות לאורכם.
- חותכים את המוצרלה לפרוסות דקות וחותכים כל פרוסה לרצועות – פרוסה אחת לכל פרוסת חציל.
- מחממים את השמן ומטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה.
- שמים את החצילים המטוגנים על נייר סופג.
- משמנים מעט כלי הגשה חסין אש שאפשר להכניסו לתנור.
- מניחים על כל אחת מפרוסות החציל פרוסת מוצרלה ועלה בזיליקום אחד.
- מגלגלים את הפרוסות מסביב למוצרלה ומסדרים אותן בתבנית ההגשה.
- שופכים מעל את רוטב העגבניות הטריות, ממליחים ומפלפלים ושופכים מעל מעט פרמזן מגוררת.
- אופים בתנור במשך 15 דקות בחום של 200º.