רכיבים:
½ בצל
½ כוס עדשים שחורות, מבושלות
5 פטריות שמפיניון, קלויות בתנור
חופן אגוזי מלך
2 כפות קוואקר (לא קוואקר גס)
1 כף טחינה גולמית
1 כף רוטב סויה
1 כף רסק עגבניות (ללא תוספת סוכר)
מלח, פלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. למעבד מזון מכניסים את הבצל, חצי מכמות העדשים השחורות, הפטריות, אגוזי המלך, המלח והפלפל ומעבדים לתערובת אחידה.
2. מעבירים את התערובת לקערה עמוקה וממשיכים לטחון באמצעות בלנדר מוט.
3. מוסיפים את יתרת העדשים השחורות ואת הקוואקר ומערבבים בעזרת כף.
4. בקערה נפרדת, מערבבים את הסויה, רסק העגבניות והטחינה הגולמית ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב.
5. מחממים את תנור האפייה לחום גבוה (180º – 200º).
6. מרפדים את התבנית בנייר אפיה ובעזרת הידיים צרים מהתערובת קציצות המבורגר.
המתכון מוגש לכם באדיבות אתר המתכונים סירים