רכיבים:

2 חצילים, שטופים
200 גרם גבינת כנען (גבינה כחושה)
½ כפית שום כתוש
מלח
פלפל

לרוטב:

4 עגבניות חתוכות לקוביות
¼ כוס מים
מלח
1 כפית שום כתוש דק מאוד
שמן זית

אופן ההכנה:

1. קולפים החצילים בצורת “זברה” ופורסים לפרוסות אלכסוניות.
2. משמנים תבנית אפיה ב-4 כפות שמן זית.
3. מניחים את פרוסות החציל על התבנית ומורחים אותן בשמן זית.
4. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180º), אופים החצילים ולאחר 10 דקות, הופכים צד.
5. מוציאים את פרוסות החצילים האפויות מהתנור, מקררים ומניחים בערך כפית מתערובת הגבינה, השום והמלח בקצה הפרוסה ומגלגלים.

הרוטב:

1. מטגנים את קוביות העגבניות בשמן זית, מוסיפים מים, מלח ושבבי שום ומטגנים עד צמצום הנוזלים. מניחים בתבנית לא משומנת ומפזרים מלמעלה תערובת של קוביות עגבניות, אופים במשך 10 דקות ומגישים חם.

Share Button