רכיבים:

1 בצל בינוני, קצוץ
8 שיני שום, קלופות וחתוכות לעיגולים
1 קופסת פטריות חתוכות
1 מיכל שמנת מתוקה
1 חבילת עלי לזניה
1 קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)
1 כפית סוכר
2 כפות רסק עגבניות
150 גרם גבינה צהובה מגוררת (לא הכרחי)
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה ועמוקה מחממים את השמן. מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות (עד להגרת הנוזלים). מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך כשתי דקות.
2. מוסיפים את השום ומקפיצים על להבה גבוהה.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ואת רסק העגבניות.  מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.
5. מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 2 דקות. מסירים מהאש.
6. בתבנית האפייה מסדרים שכבה של עלי לזניה,  מעליה יוצקים מהרוטב.  מעל לרוטב מניחים עוד שכבת עלי לזניה, מעליה יוצקים עוד שכבת רוטב ומעל לרוטב מסדרים שכבת עלים.
7. לאחר סיום סידור השכבות, מכסים את התבנית בנייר כסף.
8. אופים בתנור בטמפרטורה בינונית -של 180º במשך 30 -45 דקות.
5 דקות אחרונות מסירים את נייר הכסף ומגרדים מעל גבינה צהובה (לא הכרחי).

 

Share Button