רכיבים:

1 ק”ג קמח
4 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
½1 כף מלח
½3  כוסות מים

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל הרכיבים, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2. מעבירים את הבצק בקערה גדולה, מכסים הקערה במגבת ומתפיחים במשך כשעה.
3. לאחר שהבצק תפח , מחלקים לשני חלקים ולשים שוב.
4. יוצרים מהבצק לחמניות (במידה והבצק דביק מידי אפשר למרוח שמן בידיים).
5. ניתן למרוח ביצה טרופה מעל ושומשום.
6. רגע לפני שמכניסים הלחמניות לתנור, מתפיחים אותן שוב למשך 20 דקות.  בינתיים מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180º).
7. אופים במשך כ – 20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

Share Button

תפריט נגישות