רכיבים:

2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כף סוכר
2 ביצים,  טרופות
2 גביעי שמנת חמוצה
100 גרם חמאה מומסת
1 כף תימין טרי

למילוי:

קוביות גבינת צאן מסוגים שונים.
עגבניות מיובשות חתוכות גס
זיתים מגולענים
אגוזי מלך חצויים לשתיים

אופן הכנה:

1. מערבבים היטב את הרכיבים ( מלבד רכיבי המילוי) במעבד מזון או בעזרת כף עץ, עד קבלת עיסה אחידה.
2. מרססים מעט ספריי שמן בתבנית מאפינס (תבנית שקעים) ויוצקים פנימה את התערובת.
3. במרכזו של  כל מאפין מטביעים קוביית גבינה, זית , אגוז, עגבנייה מיובשת.
4. אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180º), עד קבלת גוון זהוב.
5. מצננים מעט על רשת צינון, מוציאים את המאפינס בעדינות מהתבנית וממשיכים לצנן.

Share Button