רכיבים:

1 כוס עדשים חומים
1 כוס אורז בסמטי
2 בצלים, קצוצים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
מעט שמן לטיגון
3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד לכיסוי במשך  20 – 30 דקות (עד שהעדשים רכים).
  2.  בסיר נוסף מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל. מערבבים היטב עד שהבצל נהייה שקוף.
  3. מוסיפים את האורז ומבשלים מספר דקות, עד שהאורז נהייה שקוף.
  4. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה ומתבלים. מנמיכים הלהבה
  5. מכסים היטב את סיר האורז ומבשלים במשך כ – 20 דקות.
  6. מוסיפים את העדשים לאורז ומערבבים היטב.

 

Share Button

תפריט נגישות