רכיבים:
1 כוס עדשים חומים
1 כוס אורז בסמטי
2 בצלים, קצוצים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
מעט שמן לטיגון
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד לכיסוי במשך 20 – 30 דקות (עד שהעדשים רכים).
- בסיר נוסף מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל. מערבבים היטב עד שהבצל נהייה שקוף.
- מוסיפים את האורז ומבשלים מספר דקות, עד שהאורז נהייה שקוף.
- מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה ומתבלים. מנמיכים הלהבה
- מכסים היטב את סיר האורז ומבשלים במשך כ – 20 דקות.
- מוסיפים את העדשים לאורז ומערבבים היטב.