רכיבים:
250 גרם שוקולד מריר איכותי
40 גרם חמאה
40 גרם סוכר
6 חלבונים
4 חלמונים
½ ליטר שמנת מתוקה
10 גרם ג’לטין
מעט קוניאק/ ברנדי
אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד ביחד עם החמאה
- מחממים את הג’לטין עם מעט מים במיקרוגל למשך חצי דקה ומוסיפים לתערובת השוקולד והחמאה. (יש לערבב את התערובת עם כף).
- להוסיף לתערובת את החלמון ולהמשיך לערבב עם כף בעדינות.
- בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת בלילה יציבה, ומקפלים לתערובת השוקולד. ממשיכים לערבב בעדינות עם כף.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר כשנהיית קצפת יציבה מקפלים אותה אל תוך תערובת השוקולד לתערובת אחידה. מוסיפים את הקוניאק.
- מחלקים את התערובת אל תוך כוסות הגשה מתאימות ומכניסים אותן למקרר למשך שעתיים.
המאמר מובא לכם בחסות מונייר – קייטרינג חלבי בעל מומחיות בהגשה על מגשי אירוח מנות של פינגר פוד.