רכיבים:
½ ק”ג אפונה קפואה
2 כפות חמאה
3 כפות קמח
מלח
כפית פפריקה מתוקה
צרור פטרוזיליה, קצוצה
מים
אופן ההכנה:
1. מחממים מעט את סיר הבישול ומוסיפים את האפונה ואת החמאה. מערבבים היטב, עד שהאפונה מפשירה והחמאה נמסה. מפזרים מעל את הקמח ומערבבים היטב.
2. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי ומרתיחים.
3. מתבלים במלח ובפפריקה. מוסיפים פטרוזיליה ומבשלים עד שהאפונה מתרככת.
4. שלוש דקות לפני תום הבישול, מוסיפים למרק צבטניות (למתכון – לחץ כאן).