הכמויות המוצגות במתכון מיועדות להכנת 8 מנות מרק.
רכיבים:
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
2 כוסות אפונה יבשה
5 שיני שום, קצוץ דק
10 כוסות ציר עוף פרווה
3 כפות אבקת כמון
1 כף זרעי כמון, גרוסים גס
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מבסיר הבישול מחממים מעט שמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת השום. מטגנים עד להזהבה.
2. מוסיפים את האפונה והכמון ומערבבים במשך כדקה.
3. מוסיפים את הציר מרק ומביאים לרתיחה.
4. מבשלים על להבה נמוכה – בינונית במשך 45-50 דקות, עד שהאפונה מתרככת (חשוב לשים לב שלא תתפורר). מוסיפים את המלח והפלפל לפי הטעם.
5. מרסקים את התערובת עם מוט בלנדר או בבלנדר רגיל. (חשוב שלא לטחון את המרק לדייסה, אלא להשאיר מעט חתיכות אפונה).
אופן ההגשה:
1. יוצקים את המרק לצלוחית ההגשה. מעטרים מעל במעט פטרוזילה ואו כוסברה קצוצה.