רכיבים:
50 גרם חמאה
1 בצל, קצוץ דק
1 שן שום, כתושה
עלים קצוצים מ – 2 ענפי תימין טריים
2 כפות קמח לבן
900 מ”ל ציר ירקות
450 גרם אפונה קפואה
½ צרור עלי נענע
1 מיכל שמנת לבישול 10%
אופן ההכנה:
1. מחממים את סיר הבישול וממיסים את החמאה. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים את הבצל, השום והתימין ומטגנים עד שהבצל נהייה שקוף.
2. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הקמח ומבשלים עד שהמרק הופך בצקי מעט.
3. מוסיפים את ציר הירקות, האפונה והנענע ומביאים לרתיחה עדינה.
4. מכניסים בלנדר ידני (מוט) לסיר הבישול ומעבדים את המרק עד לדרגה של כמעט תערובת חלקה. (לא לטחון מלא לרמת עיסה).
5. מוסיפים לסיר את השמנת ואת עלי הנענע, מתבלים ומבשלים במשך 10 דקות על להבה נמוכה.