רכיבים:

2 בטטות גדולות,  קלופות
¼ כוס יין לבן יבש
3 כוסות מים
1 שקית מרק בצל
½ כוס יוגורט, דל שומן
5 כפות גבינת פרמז’ן,  מגורת
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמיר,  קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. חוצים את הבטטות לשניים ומבשלים במים רותחים, עד שהן מתרככות.
2. טוחנים את הבטטות המבושלות במעבד מזון עם כוס וחצי מים וחצי כוס יוגורט.
3. מעבירים את הבטטות לסיר,  מוסיפים את יתרת המים ומבשלים על אש בינונית.
4. מוסיפים את היין ואבקת המרק. לאחר כמה דקות מוסיפים, בהדרגתיות את הגבינה, התבלינים, הסויה והשמיר. מביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת.
5. מנמיכים את האש ובוחשים במשך כעשר דקות, עד שהמרק מסמיך.

Share Button

תפריט נגישות