רכיבים:
5 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ לפרוסות דקות
1 כף קמח
60 גרם חמאה
¾ כוס שמנת מתוקה לבישול
5 כוסות ציר מרק ירקות
מלח, פלפל שחור
מעט בצל ירוק, לעיטור
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה בסיר הבישול. מוסיפים את פרוסות הבצל והגזר, מערבבים היטב ומטגנים עד שהבצל מתרכך.
2. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
3. מוסיפים את ציר המרק ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מחזירים את הסיר לבישול על להבה נמוכה עם מכסה פתוח, עד שרותח.
5. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים לעוד 25 – 30 דקות או עד שהגזר מתרכך.
6. בעזרת בלנדר ידני, טוחנים את המרק לתערובת חלקה.
7. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת התבלינים ומחזירים לבישול על להבה נמוכה (תוך כדי בעבוע קל) למשך דקות בודדות.
8. יוצקים מהמרק לצלוחיות ההגשה ומעטרים מעל במעט בצל ירוק.