הכמויות המוצגות במתכון זה מתאימות להכנת 12 מנות.

רכיבים:

300 גרם דלעת, שטופה וקלופה
3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים בגודל בינוני
1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
2 גבעולי סלרי + עלים,  שטופים וקצוצים גס
1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ
1 פלפל חריף, קצוץ דק
1 כף קמח
1 כף אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
3 כפות שמן קנולה
3 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:

1. בסיר הבישול מחממים את השמן ומטגנים מעט את הבצל, עד להזהבה.
2. מוסיפים את יתר הירקות ומטגנים במשך 5 דקות (חשוב לערבב את הירקות), עד שהם מתרככים מעט.
3. מוסיפים את אבקת המרק ואת יתר התבלינים, מערבבים ויוצקים את המים הרותחים.
4. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מבשלים במשך 20 על להבה בינונית.
6. מסירים מהאש, מוסיפים את כף הקמח, מערבבים ומכניסים למרק את מוט הבלנדר.  טוחנים, עד לקבלת מחית חלקה.
7. מחזירים את הסיר לאש, מרתיחים ומערבבים היטב.

הצעת הגשה:

1. יוצקים את המרק לקערית ההגשה, מוסיפים כף שמנת חמוצה ומעטרים מעל במעט עירית קצוצה.

Share Button