רכיבים:

3 בצלצלי שאלוט או בצל אחד קטן, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 תפוחים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות סוכר חום
200 גרם ערמונים,  מבושלים וחתוכים לפרוסות
½ ק”ג דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
½ ק”ג בטטה,  קלופה וחתוכה לקוביות
2 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות חמאה
1 מיכל שמנת צמחית להקצפה
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1. ממיסים בסיר את החמאה ומטגנים בה את הבצלים עד להזהבה.
2. מוסיפים את הערמונים ואת הסוכר החום ומערבבים במשך כדקה.
3. מוסיפים את הדלעת, הבטטה, הגזר והתפוחים וממשיכים לטגן לעוד דקה.
4. מוסיפים את שמנת הצמחית ומים עד לגובה של 1-2 ס”מ מעל לירקות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבינונית.
5. מבשלים במשך כ – 30 דקות, עד שהירקות מתרככים.
6. מתבלים באגוז המוסקט ובקינמון ומביאים לרתיחה.
7. מסירים מהאש ומרסקים את הירקות בעזרת מעבד מזון ידני (בלנדר מוט), עד לקבלת מחית חלקה.
8. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

Share Button

תפריט נגישות