רכיבים:

8  עגבניות בינוניות, בשלות
1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
½ כוס אורז
¼ כוס עדשים כתומות
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים, רותחים
חופן עלי קוסברה, קצוצים
1 כף שמן זית
קורט פפריקה אדומה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף (פרווה)
½ כפית פלפל שחור
קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. חותכים את העגבניות לחצי ומגרדים אותן בפומפייה לתוך קערה.
  2. מחממים בסיר הבישול את שמן הזית ומטגנים את הבצל, עד להזהבה.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות לבצל וממשיכים לטגן מעט.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים היטב עד שניהייה סמיך.
  5. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את כל התבלינים.
  7. שוטפים היטב במי ברז את האורז ואת העדשים ומוסיפים למרק.
  8. מגדילים הלהבה לרמה בינונית, מבשלים במשך 30 – 40 דקות. (מידי פעם מציצים בסיר ובמידה וחסרים מים, מוסיפים).
  9. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה כ-10 דקות לפני תום הבישול.

 

הערה:

 

ניתן להכניס למרק בסיום הבישול בלנדר ידני ולטחון לרמת מחית, ניתן להשאירו כפי שהוא (שילוב בין מרק סמיך למחית).

 

 

 

Share Button

תפריט נגישות