רכיבים:
8 עגבניות בינוניות, בשלות
1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
½ כוס אורז
¼ כוס עדשים כתומות
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים, רותחים
חופן עלי קוסברה, קצוצים
1 כף שמן זית
קורט פפריקה אדומה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף (פרווה)
½ כפית פלפל שחור
קורט מלח
אופן ההכנה:
- חותכים את העגבניות לחצי ומגרדים אותן בפומפייה לתוך קערה.
- מחממים בסיר הבישול את שמן הזית ומטגנים את הבצל, עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות לבצל וממשיכים לטגן מעט.
- מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים היטב עד שניהייה סמיך.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את כל התבלינים.
- שוטפים היטב במי ברז את האורז ואת העדשים ומוסיפים למרק.
- מגדילים הלהבה לרמה בינונית, מבשלים במשך 30 – 40 דקות. (מידי פעם מציצים בסיר ובמידה וחסרים מים, מוסיפים).
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה כ-10 דקות לפני תום הבישול.
הערה:
ניתן להכניס למרק בסיום הבישול בלנדר ידני ולטחון לרמת מחית, ניתן להשאירו כפי שהוא (שילוב בין מרק סמיך למחית).