הכמויות מיועדות להכנת 5 בייגלה.
רכיבים:
לבצק :
½ קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
½ כף מלח
3 כפות שמן קנולה
½1 כפות גדושות אבקת חלב
¼1 כוסות מים חמים (לא רותחים)
לציפוי:
ביצה להברשה
הרבה שומשום לפיזור
מעט סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
1. מחברים למיקסר וו לישה. יוצקים לקערת המיקסר את רכיבי הבצק ולשים במשך מספר דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
2. מוסיפים לקערה מעט קמח, מסובבים הבצק שיטעטף היטב בקמח. מכסים הקערה בניילון נצמד ומשהים במקום חמים במשך כחצי שעה.
3. לשים מעט את הבצק על משטח מקומח, מחלקים ל 5 כדורים. מכניסים אגודל למרכזו של כל כדור בצק עד לצד השני ומתחילים לפתוח את הבצק, עד שמתקבל בייגלה עגול, תוך כדי סיבוב ובעדינות.
4. מניחים את הבייגלה על תבנית עם נייר אפייה (מקומח), משאירים רווח בין בייגלה לבייגלה (הם עדיין בתפיחה).
5. מורחים על הבייגלה ביצה ומפזרים מעל הרבה שומשום, מעל השומשום מפזרים מעט סוכר עם היד (נותן אפקט של מתקתקות).
6. מכסים עם מגבת ומתפיחים במשך כחצי שעה במקום חמים.
7. האפייה כ 15 דקות בתנור מחומם מראש לחום בינוני (180º) במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת גוון זהוב.
הערה: אם אוהבים בייגלה עם קרום רך יותר… אז לאחר האפייה להכניס לתוך מגבת עבה למספר דקות.
אם אוהבים בייגלה עם קרום קשה יותר… אז לאפות עד לקבלת צבע כהה יותר…. ולקרר על רשת.