רכיבים:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
¾ כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
½1 כוסות תותים, חתוכים
לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפיות סוכר
½ כוס תותים
אופן ההכנה:
העוגה:
1. מחממים מראש את תנור האפייה לחום בינוני ( 180º).
2. לקערת המיקסר מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והחמאה ומערבלים, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. בקערה נפרדת מערבלים יחד את הביצה, השמנת המתוקה, תמצית הוניל, ½1 כוסות תותים. לאחר שהתערובת התאחדה, יוצקים אותה לקערת המערבל יחד עם תערובת הקמח.
4. משמנים קלות תבנית אפייה עגולה (קפיצית) ויוצקים לתוכה את התערובת.
5. אופים במשך 25-30 דקות. בדיקה שהעוגה מוכנה תתבצע כאשר ניקח קיסם או גפרור וננעץ במרכז העוגה. במידה ויצא נקי ויבש, סימן שהעוגה מוכנה.
6. מוציאים את העוגה ומניחים בצד לקירור.
הקרם:
1. לקערת המיקסר מוסיפים את השמנת המתוקה והסוכר. כשהקצפת מוכנה, מכניסים מעט לשק זילוף.
2. מוסיפים לקערת המיקסר את התותים ומערבלים עד לקבלת קרם אדמדם ואחיד.
הגימור:
מורחים בעזרת מרית על העוגה מקרם התותים ומעל מזליפים מעט קצפת באמצעות
שק הזילוף.