רכיבים:

1 גוש טופו
סלסלת עגבניות שרי תמר
עלי ריחן טריים
1 חבילת שיפודי עץ

למרינדה:

¼  כוס רוטב סויה
¼ כוס מיץ תפוזים
2 – 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 כף שמן
1 כף מיץ לימון
2 כפות סילאן
1 שן שום,  כתושה
מספר טיפות שמן שומשום

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל רכיבי המרינדה, עד שמתקבלת מרינדה בצבע אחיד.
2. חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 1 – 2 ס”מ. מניחים על גבי מגבת מטבח ולוחצים עליהן מעט ובעדינות (על מנת להגיר מהן את הנוזלים המיותרים). (זהירות שלא ללחוץ עליהן חזק מידי על מנת שלא יתפרקו).
3.  מוסיפים את קוביות הטופו למרינדה, מערבבים קלות (שהמרינדה תכסה את הקוביות) ומכניסים למקרר למשך 12 שעות לפחות.
4. על שיפוד עץ משחילים בסדר הבא: קוביית טופו, עגבניית שרי תמר, עלה בזיליקום טרי. חשוב להקפיד שכל שיפוד יכיל 4-5 קוביות טופו.
5. מכניסים את שיפודי הטופו לתנור אפייה שחומם מראש לחום בינוני (180º) למשך 10 דקות או עד שהטופו משחים.

 

Share Button