רכיבים:
450 גרם גבינת מוצרלה (יבשה ככל שניתן)
¼ כוס טבעות זיתים ירוקים/שחורים, כאשר כל טבעת חצויה
1 כוס קמח
2 ביצים
1 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם
שמן זית לטיגון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. חותכים את גבינת המוצרלה לריבועים קטנים ומייבשים אותם על גבי מגבת מטבח.
2. מוסיפים את הקמח לקערה ראשונה, את הביצים לקערה שנייה וטורפים אותן ואת הפנקו / פירורי הלחם לקערה שלישית. מוסיפים לקערת הפנקו / פירורי הלחם קורט מלח ופלפל ואת הזיתים החתוכים.
3. לוקחים ריבוע גבינה, מגלגלים אותו בקערת הקמח, לאחר מכן טובלים בביצים הטרופות ולבסוף מגלגלים בקערת הפנקו / פירורי הלחם (מקפידים שלכל ריבוע מוצרלה יהיה ציפוי וזיתים. זהו הסדר וכך ממשיכים עם שאר קוביות המוצרלה.
4. מסדרים את כל החתיכות המוכנות על מגש ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.
5. יוצקים למחבת הטיגון את שמן הזית לגובה של 1 ס”מ. כשהשמן חם מאוד מטגנים בו את המוצרלה במשך כמה דקות מכל צד עד להשחמה.