רכיבים:

 

½4 כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

כף שמן

2 כוסות מים

¼ כפית מלח

 

אופן ההכנה:

 

הכנת הבצק:

 

1. מכניסים לקערה כפית גדושה של אבקת אפיה מומסת בכוס מים פושרים (בקיץ – מים מהברז), 450 גרם קמח ויוצרים גומה. יוצקים את תוכן הכוס לגומה שבקערת הקמח, מוסיפים מעט מלח. לשים את הרכיבים, עד לקבלת בצק. מוסיפים בערך עוד כוס מים עד שיוצא בצק רך אך לא דביק.

2. לשים עם שורש כף היד בערך 100 פעמים. יוצרים כדור, משמנים אותו, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה לפחות. מחלקים את הבצק  לתשעה כדורים שווים. לשים כל כדור בנפרד,יוצרים ממנו ביד רולדה (שאורכה כאורך 7 פעמים פרק האצבע ורוחבה בערך פרק וחצי של אצבע).

3. חותכים את הרולדה ל 7 חלקים באורך פרק אחד של אצבע. לוקחים חלק ומגלגלים בין כפות הידיים לצורה כדורית.

4. מפזרים קמח על משטח העבודה .משטחים את הכדור עם כפות הידיים,  עד ליצירת עיגול שטוח בקוטר של כ- 5 ס”מ . מכינים את שאר החלקים באותה צורהומכסים את הקערה.

5. משטחים כל חלק על משטח מקומח. מרדדים על משטח מקומח עם מערוך מהאמצע החוצה (לכל הכוונים), במרכז צריך להישאר “כפתור” עבה יותר מאשר השוליים.

6. ממלאים במרכז כל כיסון מהמלית שבחרתם, סוגרים, מטגנים או מאדים.

 

המלצה:  מומלץ מאוד למלא את הכיסונים במלית ירקות מעורבים. לקבלת מתכון למלית – לחץ כאן

Share Button