לחמניות כשרות לפסח
הכמויות מיועדות להכנת 5 לחמניות.

 רכיבים:

¼1 כוסות מים
½ כוס שמן
כפית סוכר
½ כפית מלח
½ כוס קמח מצה
½ שקית אבקת אפיה
4 ביצים

אופן ההכנה:

1. שופכים את המים לסיר קטן ומדליקים את הלהבה.
2. מוסיפים את השמן, המלח והסוכר. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
3. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את אבקת האפייה עם קמח המצה. לאחר מכן מוסיפים את התערובת לסיר. מערבבים קלות, מכבים הלהבה וממתינים שהתערובת תתקרר.
4. מוסיפים לעיסה את הביצים (אחת, מערבבים, שנייה, מערבבים וכן הלאה).  מכניסים את התערובת למקרר למשך כשעה.
5. מחממים את התנור לטמפרטורה בינונית (180º), מרטיבים את הידיים, צרים לחמניות מהתערובת מסדרים אותן בתבנית האפייה.
6. אופים במשך כחצי שעה.

Share Button