רכיבים:

1 חבילת עלי לזניה
1 בצל גדול,  קצוץ דק
3 עגבניות שרי חתוכות
300 גרם עלי תרד (שקית)
400 גרם רסק עגבניות / עגבניות מרוסקות
1 חבילת פטריות שמפיניון, חתוכות גס
1 מיכל שמנת לבישול
200 גרם  פתיתי גבינת עמק
2 ביצים טרופות
2 כפות קמח
¾ כפית סוכר
¾ כפית אבקת מרק
קורט פלפל שחור טחון
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את תנור האפייה לחום בינוני (180°).
2. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
3. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כמה דקות. בינתיים מרתיחים מים ומוסיפים את התרד.
4. חולטים את עלי התרד במשך 10 דקות.  בסיום מסננים וסוחטים את העלים (להגרת מקסימום נוזלים).
5. מוסיפים את העגבניות לבצל ולפטריות ומקפיצים במשך 3 – 4 דקות. מוסיפים את התרד, העגבניות המרוסקות, הסוכר, והתבלינים ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את השמנת, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
7. מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים את הביצים והקמח תוך כדי ערבוב מהיר.
8. בתבנית בינונית, מסדרים שכבה ראשונה עלי לזניה, מעל יוצקים שכבה יפה של רוטב שיכסה את כל העלים ומעל שכבת גבינה צהובה, מסדרים שוב שכבת עלי לזניה ואת שארית הרוטב והגבינה צהובה.
9. מכניסים לתנור האפייה למשך 25 דקות.

 

Share Button

תפריט נגישות