רכיבים:
½1 כוס עדשים ירוקות, שטופות
1 כוס בורגול עבה, שטוף
1 בצל גדול, קצוץ
מעט שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מכניסים את הבורגול לקערה ומכסים במים פושרים למשך 15 דקות.
- מחממים בסיר הבישול את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים (שימו לב שלא יישרף).
- מוסיפים את העדשים לסיר, מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי ועוד חצי כוס ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומתבלים.
- מוסיפים את הבורגול, מערבבים היטב. (הבורגול מקבל את צבע המים החומים).