רכיבים:
תבנית בקוטר 26 מס”מ
לבסיס:
90 גרם חמאה
¼ כוס אבקת סוכר
½ כוס שקדים מולבנים וטחונים
מעט מלח
¾ כוס קמח תפוחי אדמה
למלית הגבינה:
5 ביצים מופרדות (חלבונים וחלמונים לחוד)
½1 כוסות סוכר
1 שקיק סוכר וניל
750 גרם גבינה לבנה 9%
4 כפות קורנפלור
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
לציפוי השמנת:
2 גביעי שמנת חמוצה
¼ כוס סוכר
אופן ההכנה:
הבסיס:
1. לקערת מעבד המזון מכניסים את החמאה, אבקת הסוכר, השקדים, המלח וקמח תפוחי האדמה ומעבדים עד לקבלת בצק.
2. משטחים את הבצק בתחתית תבנית האפייה ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.
3. אופים בתנור בחום נמוך של160º במשך 15-20 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב קלות.
מלית הגבינה:
1. לקערת המערבל מכניסים את החלבונים וכוס סוכר אחת ומערבלים עד לקבלת קצף יציב.
2. לקערה נפרדת מכניסים את החלמונים, ½ כוס סוכר, סוכר וניל, גבינה לבנה, אבקת הקורנפלור ואת אבקת הפודינג ומערבלים עד שמתקבל מרקם חלק.
3. מקפלים את הקצף בתנועות עדינות לקערת תערובת הגבינה ואת המלית כולה יוצקים על בסיס העוגה.
4. אופים בחום נמוך של 160º במשך 35 – 40 דקות, עד שהמלית מזהיבה ומתייצבת.
5. מכבים את התנור אך לא פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בתוכו למשך 30 דקות נוספות.
הציפוי:
1. מוציאים את העוגה מהתנור ומחממים פעם נוספת את התנור לטמפרטורה של 175º.
2. בקערה מערבבים את השמנת והסוכר, יוצקים על העוגה המצוננת ומחזירים לתנור למשך 10 דקות.
3. מוציאים מהתנור, מצננים ומכניסים למקרר למשך 5 – 8 שעות, עד שהעוגה יציבה מאוד.