עוגיות דבש, שוקולד ואגוזים.
רכיבים:
50 מ”ל ברנדי
50 גרם צימוקים
125 גרם חמאה (חבילה קטנה + ¼)
¼ כוס סוכר חום
½ כוס סוכר לבן
50 מ”ל דבש
1 ביצה
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 כוס קמח תופח
אופן ההכנה:
- משרים את הצימוקים בברנדי במשך לילה שלם.
- מסננים ושמים את הצימוקים בצד.
- לקערת מעבד המזון מכניסים את הסוכר החום והלבן, את החמאה והדבש. מוסיפים ביצה ומקציפים במשך דקה.
- מוסיפים לתערובת את הצימוקים, אגוזי המלך הקצוצים, השוקולד הלבן והמריר ואת הקמח. מערבלים היטב, עד שמתקבלת תערובת אחידה ויציבה.
- מרפדים הנייר אפייה את התבנית ומשמנים אותו.
- בעזרת כף, מעבירים מהתערובת ומניחים בתבנית. (מכיוון שמדובר בקמח תופח, מומלץ לסדר את העוגיות במרווח של 5 ס”מ אחת מהשנייה).
- מרטיבים את הידיים ומשטחים מעט את גובה העוגיות שבתבנית.
- מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180º) ואופים במשך 15 דקות, עד ששולי העוגיות משחימים.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים.