רכיבים:
2 ביצים
¾ כוס שמן
¾ כוס סוכר חום (רגיל)
¾ כוס סוכר לבן
½2 כוסות קמח
1 כפית תמצית וניל
¾ כפית אבקת אפייה
¾ כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 חבילת שוקולד חלב, קצוץ
אופן ההכנה:
- לקערה בינונית מוסיפים את הביצים ואת הסוכר (החום והלבן) וטורפים, עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את השמן ואת תמצית הווניל ומערבבים במשך כשלוש דקות.
- מוסיפים את שאר הרכיבים (ללא שברי השוקולד) ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מקפלים ביד את השוקולד הקצוץ לתוך התערובת ומערבבים קלות.
- מכניסים את קערת התערובת למקרר למשך שעה. (לאחר כשעה , התערובת מתקשה מעט).
- יוצרים בעזרת הידיים כדורי בצק ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר במרווחים של 2 ס”מ לפחות.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180º).
- אופיםבמשך 8 דקות, עד שהעוגיות זהובות.