רכיבים:

2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים
1 כף סוכר
1 ק”ג קמח
3 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
1 כוס גבינת מוצרלה, מגוררת

לרוטב:

3 עגבניות בשלות
1 כף רסק עגבניות
רסק מ – 2 עגבניות
1 בצל בינוני
3 שיני שום, כתושות
5 עלי בזיליקום טריים, קצוצים או כפית בזיליקום מיובש
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור

תוספות:

ככל העולה בדעתכם: זיתים ירוקים/שחורים, פטריות, בצל, תירס, גבינה בולגרית, מוצרלה, אננס ועוד

אופן ההכנה:

1. ממיסים בכוס את השמרים עם ½ כוס מים וסוכר.  בסיום תהליך ההמסה, משהים בצד עד שהשמרים תוססים והקצף עולה.
2. מערבבים את הקמח עם המלח ויוצרים גומה במרכז.
3. שופכים את השמרים המוממסים לגומה ובהיקף החיצוני של הגומה מוסיפים עוד ½1 כוסות מים.
4. מערבבים את הבצק במיקסר  עם וו לישה, עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים מקערת המיקסר וממשיכים ללוש ביד במשך 10 דקות. (עד שהבצק מתקשה).
5. משהים בצד למנוחה במשך מספר דקות.
6.  משטחים את הבצק מעט ויוצקים מעליו 4 כפות שמן זית.
7. אוספים את הבצק ולשים עם השמן במשך 5 דקות , עד מתאחד עם הבצק ומשטח העבודה יבש.
8. מקמחים מעט קערה גדולה ומכניסים אליה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שגובה הבצק הוא פי שלוש מהגודל המקורי (שעה וחצי בקיץ, שעתיים וחצי בחורף).
9.  בסיום ההתפחה, לוחצים בעזרת הידיים על הבצק על מנת להוציא ממנו את האוויר. מכסים שוב ומתפיחים שנית עד פי שלוש מהגודל.
10. אוספים את הבצק ומחלקים לשני כדורים שווים. מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת מטבח (על מנת שלא יתייבש).

הרוטב:

1. חוצים את העגבניות ומרסקים אותן בפומפיה גסה.
2. מגררים את הבצל הקלוף בפומפיה עדינה היישר לתוך רסק העגבניות.
3. מוסיפים לרסק העגבניות והבצל את מיץ העגבניות, אץ המלח והפלפל, הבזיליקום והשום הכתוש ומערבבים היטב.

הרכבת הפיצה:

1. מחממים את תנור האפייה לטמפרטורה של 220º.
2.  מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור בצק עד שנהייה דק מאוד.
3. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית אפייה. מפזרים 1-2 כפות רוטב על הפיצה (לא יותר, על מנת שהבצק לא יוצף ברוטב).
4. מסדרים את התוספות שבחרנו.
5. מפזרים על הפיצה חצי מכמות המוצרלה באופן שווה
6. אופים במשך 8 דקות עד ששולי הפיצה מתחילים להשחים.
7.  באותו האופן מכינים את כדור הבצק השני.

Share Button