המתכון הינו מתכון טבעוני. השתמשנו בתחליפי חלב וביצים לצורך הכנתו.
רכיבים:
3 תפוחי אדמה בינוניים
3 גזרים בינוניים,קלופים וחתוכים לקוביות
150 גרם טופו בטעם זעתר, חתוך לקוביות קטנות
1 כוס אפונה קפואה, מופשרת
3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
3 כפות שמן קנולה
תערובת טופו
330 גרם טופו
3 כפות קמח חיטה
1 כף פתיתי שמרי בירה
10 גרם אבקת אפיה (1 שקיק)
1 כף מלח
½ כפית פלפל לבן
¼ כפית שום גבישי
¼ כפית כורכום
¼ כפית כמון
¼ כפית קאלה נאמק
¼כוס מים
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה עם קליפתם בסיר עם מים, עד שהם מתרככים. (כ – 45 דקות לערך).
2. לקערת מעבד המזון מוסיפים את תערובת הטופו ומעבדים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. מקררים את תפוחי האדמה ומקלפים. חותכים לקוביות.
4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וקוביות הגזר לתערובת הטופו, מוסיפים את קוביות הטופו בטעם הזעתר, את האפונה והפטרוזיליה ומערבבים בעדינות (שתפוחי האדמה לא יתפרקו).
5. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180º).
6. במחבת עמוקה מחממים את השמן וכשהוא חם, מכניסים את התערובת. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ – 5 דקות, עד שהיא מתייצבת.
7. מעבירים התערובת לכלי חרס (שניתן להכניסו לתנור) ואופים במשך כחצי שעה.
8. מוציאים מהתנור, מצננים.