רכיבים:
¾ כוס מים
½ כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מי ורדים
¾3 כוסות קמח
½1 כוסות סולת
1 שקיק אבקת אפייה
300 גרם מחמאה רכה
למלית:
1 כוס תמרים מגולענים
1 כוס אבקת סוכר
2 כפיות מי ורדים
50 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
הבצק:
1. מחברים למיקסר את וו הלישה. מוסיפים לקערת המיקסר את המים, השמן, תמצית הוניל ומי ורדים. מעל מוסיפים את הרכיבים היבשים ובשכבה העליונה את החמאה.
2. מערבלים במהירות איטית עד לקבלת בצק רך (כ – 5 דקות לערך).
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
המלית:
1. מכניסים את רכיבי המלית למעבד מזון ומערבלים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
הרכבת המעמול:
1. מרדדים את הבצק לעובי של 5 מ”מ.
2. חותכים רצועות לאורך הבצק וברוחב של 10 ס”מ.
3. בדופן הבצק (תלוי בכיוון הגלגול), מניחים לאורך מתערובת התמרים ומגלגלים הבצק לצורת רולדה.
4. בעזרת סכין, חותכים כל רולדה לפרוסות בעובי של ½2 ס”מ.
5. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומסדרים את פרוסות המעמול.
6. אופים בטמפרטורה של 170° במשך 20 דקות, עד להזהבה קלה.
7. מצננים היטב, זורים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.