ניוקי אספרגוס ופטריות ברוטב בשמל.

רכיבים:

600 גרם תפוחי אדמה
200 גרם קמח פסטה
2 חלמונים
1 חבילת אספרגוס, חתוך
1 ק”ג מלח גס
1 חבילת פטריות שמפיניון או פטריות פורטבלו
100 מ”ל שמן זית
מלח ים
פלפל שחור גרוס עדין
מעט עירית קצוצה, לעיטור

לרוטב:

¼ כוס קמח
¼ כוס חמאה
1 כוס חלב
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:

1.מחממים מראש את תנור האפייה לחום גבוה (200º).
2. מסדרים את תפוחי האדמה בקליפתם בתבנית על מצע מלח גס. מכניסים את התבנית לתנור לשעתיים.
3. כאשר תפוחי האדמה מגיעים לריכוך מלא, מרוקנים את תפוחי האדמה מתוכנם ומעבירים לקערה דרך מסננת בעלת חורים גדולים, או מועכים בממחה (מועך פירה).
4. מוסיפים את הקמח, החלמון והמלח, ולשים הכל עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים ל”נחשים” של בצק.
5. מחלקים את הבצק לקוביות של סנטימטר כל אחת בעזרת סכין.
6. מבשלים את הניוקי בסיר עם מים רותחים וכף מלח עד שהניוקי צפים.

הרוטב:

1. ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים לה את הקמח.
2. בוחשים היטב על שכל הקמח סופג את החמאה.
3. מוסיפים חלב, אגוז מוסקט, פלפל לבן ומלח ומבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך למחצה. (אם יש צורך, מוסיפים מים).

הרכבת המנה:

1. מטגנים את הפטריות, מוסיפים את האספרגוס והניוקי ומערבבים. מוסיפים את רוטב הבשמל ומערבבים.
2. מניחים בצלחת קעורה חופן נאה של הניוקי והרוטב עם מספר נצרי אספרגוס ופטריות ומעטרים בעירית.

Share Button

תפריט נגישות