הכמויות המופיעות במתכון זה מיועדות להכנת 50 כדורי פלאפל.

 

רכיבים:

½ ק”ג גרגירים חומוס (שהושרו לילה שלם במים)
1 צרור פטרוזיליה
½ צרור כוסברה
100 גרם קמח
5-6 שיני שום, קלופות
75 גרם שומשום
½ כוס סודה לשתייה
1 כוס מים
2 כפיות מלח
2 כפיות כמון
1 כף שאטה גרוס

 אופן ההכנה:

1. מסננים את גרגירי החומוס תוך שטיפה במים זורמים.
2. שוטפים היטב את הירק.
3. טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס ולאחר מכן מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה ושיני השום.
4. ממשיכים לטחון במשך כדקה וחצי ומוסיפים את שאר המרכיבים.
5. במקביל בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני.
6. מהתערובת שנוצרה יוצרים כדור בעזרת כף ומכשיר להכנת כדורים.
7. מכניסים לשמן עמוק בטמפרטורה של  150º – 170º,  עד להזהבה.
8. מוציאים את כדור הפלאפל בעזרת כף מחוררת.
10. ממשיכים לטגן את שאר הכדורים.

Share Button