רכיבים:
6 בצלים גדולים, קצוצים
100 גרם חמאה
250 מ”ל שמנת לבישול (1 מיכל)
4 ביצים
4 כפות קמח תופח
100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
1 כף קורנפלור
קורט אגוז מוסקט
פלפל לבן, מלח, לפח הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש את תבנית האפייה לחום בינוני (180º)
2. במחבת גדולה ממיסים את החמאה על להבה נמוכה. מטגנים את הבצל, עד שנהייה שקוף.
3. מוסיפים את השמנת, מערבבים היטב ומבשלים במשך כשתי דקות. משהים בצד לצינון.
4. לקערה גדולה מוסיפים את הגבינה המגוררת, הביצים, הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מתבלנים באגוז המוסקט, במלח ובפלפל הלבן ומערבבים היטב.
6. יוצקים את תחולת המחבת לקערה, מערבבים, טועמים (ומתקנים במידת הצורך תיבול).
7. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים במשך כ – 50 דקות.