רכיבים:
3 חצילים. לשטוף ולקלות בגריל (בתבנית עם מים ולהניח בתחתית הגריל)
½ כוס שמן קנולה
1 כפית מלח
½ כפית מיונז
½ בצל, קצוץ דק
¼ צרור עלי נענע טריים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. קולים כל צד במשך ברבע שעה, עד שהחצילים רכים מאוד.
2. מוציאים את ליבת החצילים למסננת ומשהים במשך כ – 5 שעות, עד להגרת הנוזלים.
3. לקערת המג’ימיקס /פוד פרוססור מכניסים את החצילים, השמן, המלח והמיונז ומעבדים היטב עד לקבלת מחית חלקה.
4. מכניסים את המחית למקרר.
5. לפני ההגשה מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים היטב.
6. מפזרים מעל עלי נענע טריים.