רכיבים:
לבצק:
1 ק”ג קמח
1 שמרית
¾ חבילת מרגרינה
1 ביצה, טרופה
2 כוסות מים, פושרים
למלית:
50 גרם גבינת מוצרלה, מפוררת
1 עגבנייה, חתוכה דק
¼ קופסת שימורי זיתים, טבעות
רוטב פיצה – (לחץ כאן)
מעט מלח ופלפל
מעט אורגנו יבש
1 בצל קטן, קצוץ דק
אופן ההכנה:
המלית:
1. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ, עד להזהבה.
2. מוסיפים למחבת את העגבניות, את רוטב הפיצה. מערבבים היטב ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ – 5 דקות ( עד לשלב של בעבוע ברוטב).
3. מתבלים את הרוטב במלח, פלפל ואורגנו, טועמים ומתקנים תיבול.
4. מסירים את המחבת מהאש ומקררים הרוטב.
5. לאחר שהרוטב קר, מערבבים לתוכו את גבינת המוצרלה.
הבצק:
1. לקערת המיקסר מוסיפים את הקמח, השמרים והמרגרינה. יוצקים בהדרגה מים ומערבלים תוך כדי יציקה.
2. לאחר שהבצק יציב וגמיש, מכסים את הקערה במגבת מטבח ומשהים בצד להתפחה (עד שהבצק יכפיל נפחו – בערך כשעה).
3. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1 ס”מ. בעזרת קערה קטנה או כוס גדולה, חורצים בבצק עיגולים.
4. בעזרת כפית, מניחים במרכזו של כל עיגול מהמלית ולסגור את העיגול. (חשוב להדק מעט את קצוות הסמבוסק).
5. טורפים ביצה ובעזרת מברשת מברישים את הסמבוסקים. (ניתן לפזר לעל מעט שומשום).
6. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני – גבוהה (190º), אופים את הסמבוסקים במשך כ – 25 דקות לערך (או שהסמבוסק משחים. מה שקודם).