רכיבים:
1 ק”ג גבינת שמנת עד 5%
1 גביע שמנת חמוצה, עד 9%
5 ביצים
1 כף גרידת לימון
1 שקיק סוכר וניל
1 כוס תחליף סוכר (כמו סוכר/סוכר דיאט)
לציפוי:
400 גרם פירות אדומים קפואים (תותים, פטל וכד’) שהופשרו
3 כפות תחליף סוכר
אופן ההכנה:
1. מוסיפים לקערת המיקסר את גבינת השמנת ואת השמנת ומערבלים במהירות נמוכה.
2. מוסיפים את הביצים, ביצה אחר ביצה. מוסיפים את תחליף הסוכר, את סוכר הווניל ואת גרידת הלימון.
3. לאחר שהתערובת אחידה, יוצקים אותה לתבנית אפייה קפיצית עגולה המשומנת בספריי.
4. אופים במשך כ- 10 דקות בחום נמוך – בינוני (170º), מנמיכים את הטמפרטורה לנמוכה (150º) ואופים למשך כ – 45 דקות נוספות. (העוגה נהיית זהובה ויציבה).
5. את הפירות האדומים מרסקים בבלנדר, מערבבים עם תחליף הסוכר ומורחים על העוגה.
6. מכניסים למקרר.