רכיבים:

לבסיס:

1 חלמון (את החלבון שומרים בצד)
½ כוס קמח ללא גלוטן
100 גרם חמאה/מרגרינה, חתוכה דק
¼ כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפות מים
למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה 9%
1 שקית סוכר וניל
2 כפות אינסטנט וניל
3 ביצים (מופרדות לחלבונים לחוד וחלמונים לחוד)
1 חלבון (ששמרנו בצד מהבסיס)
½ כוס סוכר
לציפוי:
2 שמנת חמוצה 9%
2 שקיות סוכר וניל
¼ חבילת שוקולד מריר, שבור לשבבים
אופן ההכנה:
הבסיס:
1. מוסיפים לקערה את רכיבי הבסיס ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
2. משטחים את הבצק לשכבה אחידה ודקה, בתבנית משומנת .
3. אופים בחום בינוני (180º) במשך 10 דקות, עד שהבצק משנה צבעו לזהוב.
המלית:
1. מערבבים את הגבינה, השמנת, החלמונים, הסוכר הוניל ואינסטנט הוניל בקערה .
2. מקציפים במיקסר את החלבונים. כמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים בפעולת ההקצפה עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
3. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינה.
4. מוזגים את המלית על תחתית הבצק. בעזרת לקקן, מיישרים את המלית.
אפיית העוגה:
1. מחזירים את העוגה לתנור לאפיה בחום בינוני נמוך (170º)  למשך כשעה לערך. כאשר השכבה העליונה בעוגה מתחילה להזהיב, נועצים בה קיסם/גפרור.  במידה ויוצא יבש, סימן שהעוגה אפוייה.
2. בוחשים את חומרי הציפוי, מורחים על פני העוגה ומחזירים לתנור למשך 2 דקות נוספות.
Share Button

תפריט נגישות