רכיבים:

6 חלבוני ביצה
½ כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח
1 כפית קינמון, שטוחה
½ כוס סילאן
¼ כוס שמן קנולה
1 גביע יוגורט 1.5%
¼ כוס חלב
4 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים דק
מעט מרגרינה – לשימון התבנית
בצק סוכר לבן – לציפוי שטחה העליון של העוגה
מעט בצק סוכר בצבע כתום
תבנית אפיה עגולה,  קפיצית

אופן ההכנה:

1. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180º) . משמנים בעזרת המרגרינה את בסיס התבנית בלבד (לא לשמן את דפנות התבנית בכדי שהעוגה לא תקרוס בשלב האפיה).
2. מוסיפים לקערת המיקסר את החלבונים וכף אחת של סוכר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה. לאחר שנוצרות בועות צפופות בחלבון מגבירים את המהירות לגבוהה.
3. מוסיפים בהדרגה ובאטיות את יתרת הסוכר וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצץ יציב אך לא נוקשה (5 דקות לפחות).
4. בקערה נפרדת מנפים את הקמח התופח והקינמון. יוצרים גומה במרכז הקמח ומוסיפים לתוכה את השמן, הסילאן, היוגורט, החלב והגזר המגורר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים לתערובת הקמחים והחומרים הרטובים 1/3 מקצף החלבונים ומקפלים פנימה בעדינות (כדי שנפח החלבונים לא ירד).
6. חוזרים שוב על שלב 5 עם 1/3 נוסף מתערובת החלבונים, ולאחר מכן חוזרים שוב עד יתר בתערובת.
7. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים במשך 30 – 45 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
8. בסיום האפייה, הופכים את התבנית על גבי רשת ומצננים העוגה ( זו הדרך הידועה למנוע קריסת עוגה).
9. לאחר צינון העוגה בעזרת סכין חותכים בדפנות העוגה ומחלצים אותה מהתבנית.
10.מצפים את שטחה עליון של העוגה בבצק סוכר לבן. יוצרים מעין צורת גזרים קטנים מבצק הסוכר הכתום ומקשטים העוגה.  (ראה תמונת המתכון).

 

 

 

 

 

Share Button