רכיבים:

לקלתית:

2 כפות חמאה, מומסת
1 כוס פירורי פתיבר בטעם שוקו

לתערובת:

1 גביע 750 גרם גבינה לבנה 9%
¼1 כוסות סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף קמח
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
100 גרם שוקולד מריר, שבור

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את תנור האפיה לחום בינוני (180º).  מצפים תבנית אפיה קפיצית בקוטר של 20 ס”מ ברדיד אלומיניום.

הקלתית:

1. בקערת פלסטיק קטנה מערבבים היטב את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת. מהדקים היטב את תערובת הקלתית לבסיס התבנית.

תערובת הגבינה:

1.לקערת המיקסר מוסיפים את הגבינה הלבנה והסוכר ומערבלים במהירות בינונית במשך כשתי דקות.
2. מוסיפים את השמנת החמוצה, תמצית הווניל והקמח ומערבלים עד שהתערובת נהיית אחידה.
3. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, עד שהן נטמעות בתערובת.
4. ממלאים כוס וחצי מהתערובת ומניחים בצד לבינתיים.
5. בסיר בינוני ממלאים רבע מים ומחממים אותם. מכניסים את שברי השוקולד לסיר קטן ומניחים את הסיר בתוך סיר המים החמים.  מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.

הרכבת העוגה:

1. על גבי הקלתית יוצקים מהתערובת שבקערת המיקסר, מעליה יוצקים חצי מתערובת השוקולד.
2. יוצקים מעל חצי מכמות השוקולד המומס ובעזרת מרית משטחים (שתצא שכבה אחידה).
3. לוקחים סכין וחורצים בעוגה בצורת שמיניות. לאחר החריצים, יוצקים בעזרת כף מיתרת תערובת הגבינה (מה ששמרנו בכוס וחצי) ומתערובת השוקולד (שיספגו בחריצים וייצרו עוגה צבעונית ומעניינת).
4. לוקחים תבנית אפיה גדולה וממלאים בה מים רותחים עד לגובה חצי. את התבנית הקפיצית מניחים בתבנית המים הגדולה.
5. אופים במשך כ – שעה ורבע, עד שהעוגה נהיית יציבה.
6. מוציאים מהתנור ומשהים בצד לקירור.

 

 

 

Share Button

תפריט נגישות