רכיבים:


2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
¾ כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
½1 כוסות תותים,  חתוכים

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 2 כפיות סוכר ½ כוס תותים

אופן ההכנה:

העוגה:

1. מחממים מראש את תנור האפייה לחום בינוני (180º).
2. לקערת המיקסר מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והחמאה ומערבלים, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. בקערה נפרדת מערבלים ידנית את הביצה, השמנת המתוקה, תמצית הווניל והתותים.
4. לאחר שהתערובת אחידה, יוצקים אותה לקערת המערבל.
5. משמנים קלות תבנית אפייה עגולה (קפיצית 24 ס”מ) ויוצקים לתוכה את התערובת.
6. אופים במשך 25-30 דקות.  בסיום האפייה יש להשתמש בשיטת הגפרור היבש. (נועצים במרכז העוגה את הגפרור/קיסם.  במידה ויצא נקי ויבש, סימן שהעוגה מוכנה).
7. בסיום האפייה מוציאים העוגה מהתנור ומשהים בצד לצורך צינון.

הקרם:

1. לקערת המיקסר מוסיפים את השמנת המתוקה והסוכר.  כשהקצפת מוכנה,  מכניסים מעט לשק זילוף.
2. מוסיפים לקערת המיקסר את התותים ומערבלים עד לקבלת קרם אדמדם ואחיד.

הגימור:

מורחים בעזרת מרית על העוגה מקרם התותים ומעל מזליפים מעט קצפת באמצעות שק הזילוף.

Share Button

תפריט נגישות